آیین نامه پسا دکتری
معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه
پیوست شماره ۵ (موضوع مصوبه ۱۶)
اصلاحیه آییننامه پسادکتری دانشگاه خوارزمی
(موضوع مصوبه ۸ صورتجلسه هیئتامنای مورخ ۰۴/۰۹/۱۳۹۴)
مقدمه
برای تشویق دانشآموختگان دوره دکتری تخصصی به انجام فعالیتهای پژوهشی در محیط دانشگاه، حفظ ارتباط علمی فارغالتحصیلان فرهیخته دکتری تخصصی با دانشگاه و بهره گیری از ظرفیتهای علمی آنها در جهت توسعه علمی کشور و طرحهای تحقیقاتی کلیدی و کاربردی، «اصلاحیه آییننامه پسادکتری دانشگاه خوارزمی» به شرح زیر میباشد:
ماده ۱- تعاریف
۱-۱-دانشگاه: منظور دانشگاه خوارزمی میباشد.
۲-۱- دوره پسادکتری: به دورهای گفته میشود که در طول آن دانشآموخته مقطع دکتری تخصصی واجد شرایط، به منظور ارتقای مهارت های تخصصی و ضرورت های تحقیقاتی، میتواند تحت نظارت یکی از اعضای هیئتعلمی دارای شرایط مورد نظر (استاد میزبان)، اقدام به انجام یک فعالیت پژوهشی مشخص نماید.
۳-۱- پژوهشگر پسادکتری: دانشآموخته دوره دکتری (PhD) با شرایط مندرج در ماده ۵ این شیوهنامه که متقاضی گذراندن دوره پسادکتری در دانشگاه خوارزمی میباشد.
۴-۱- استاد میزبان: به هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی گفته میشود که با شرایط مندرج در ماده ۴ این شیوهنامه پذیرنده پژوهشگر بوده و متقاضی دوره پسادکتری تحت راهنمایی او، این دوره را سپری خواهد کرد.
ماده ۲- انواع دوره پسادکتری
باتوجهبه منابع تأمینکننده هزینههای دوره پسادکتری، این دوره به سه نوع زیر تقسیم بندی میگردد:
۱-۲- دوره پسادکتری با حمایت مالی پروژههای ارتباط با صنعت و جامعه که هزینههای دوره از قرارداد پژوهشی استاد میزبان با مجموعههای خارج از دانشگاه تأمین میشود؛
۲-۲- دوره پسادکتری مورد حمایت صندوقهای حمایتی پژوهش و فناوری همچون صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، بنیاد نخبگان، طرحهای حمایتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛
۳-۲- دوره پسادکتری با حمایت مالی گرنت استاد میزبان که هزینههای دوره و کمکهزینه پژوهشی پژوهشگر پسادکتری از گرنت استاد میزبان تأمین میشود.
ماده ۳- ضوابط و شرایط کلی
۱-۳- دوره پسادکتری یک همکاری علمی مقطعی بین پژوهشگر پسادکتری و استاد میزبان است و پس از پایان دوره، دانشگاه هیچگونه تعهد استخدامی و ادامه همکاری ندارد.
۲-۳- طول دوره پسادکتری حداقل یک سال میباشد که با درخواست استاد میزبان حداکثر تا ۳ سال قابل تمدید خواهد بود.
۳-۳- پژوهشگر پسادکتری در طول دوره، زیر نظر استاد میزبان و بهصورت تمام وقت در دانشگاه مشغول به انجام فعالیت پژوهشی تعیین شده خواهد بود.
۴-۳- دوره پسادکتری دانشگاه پس از عقد قرارداد بین معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه (پیرو انعقاد تفاهم نامه با صندوقهای حمایتی پژوهش و فناوری) و پژوهشگر پسادکتری شروع خواهد شد.
ماده ۴- شرایط و تعهدات استاد میزبان
۱-۴- حداقل دارای مرتبه دانشیاری باشد.
تبصره: با تشخیص معاونت پژوهشی دانشگاه، اعضا هیئتعلمی با مرتبه استادیاری که دستاوردهای پژوهشی و فناوری برجسته دارند، میتوانند پژوهشگری پسادکتری از نوع قرارداد ارتباط با صنعت داشته باشند.
۲-۴- استاد میزبان بابت میزبانی پژوهشگر پسادکتری، حقالزحمهای دریافت نخواهد کرد.
۳-۴- در صورت درخواستهای زیاد برای جذب پژوهشگران پسادکتری، اولویت با اعضای هیئتعلمی خواهد بود که بیشترین امتیاز پژوهشی را در سه سال اخیر مطابق با آییننامه گرنت داشته باشند.
ماده ۵- شرایط و تعهدات پژوهشگر پسادکتری
۱-۵- دانشآموخته مقطع دکتری تخصصی بوده و بیش از ۳ سال از فارغ التحصیلی وی نگذشته باشد، سن متقاضی نباید بیش از ۴۰ سال باشد و در چهار سال اخیر حداقل دو مقاله ISI با رتبه Q۱ یا Q۲ (بر اساس رتبه بندی JCR) منتشر کرده باشد.
تبصره ۱- برای رشتههای دانشکدههای ادبیات و علومانسانی، روان شناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم سیاسی، علوم جغرافیایی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، مدیریت، علوم مالی و هنر و معماری، مقالات چاپ شده در مجلات Q۱ یا Q۲ در رتبهبندی ISC یا Scopus نیز قابل قبول میباشد.
۲-۵- در چارچوب ضوابط این آییننامه ، موافقت یک نفر از اعضای هیئتعلمی دارای شرایط دانشگاه را برای انجام یک فعالیت پژوهشی مشخص کسب کرده باشد و پروپوزال مربوط به فعالیتهای پژوهشی دوره پسادکتری طبق فرمت دانشگاه آماده شده باشد.
تبصره ۲- برای رشتههای دانشکدههای ادبیات و علومانسانی، روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم سیاسی، علوم جغرافیایی، تربیتبدنی و علوم ورزشی، مدیریت، علوم مالی و هنر و معماری، بهجای مجلات مستخرج از JCR مقالات چاپ شده در مجلات Q۱ یا Q۲ در رتبهبندی ISC یا Scopus نیز قابلقبول میباشد.
تبصره ۳- اگر حاصل تحقیق منجر به تألیف کتاب (مورد تأیید شورای انتشارات دانشگاه) باشد، کتاب مذکور میتواند جایگزین یکی از مقالات شود.
تبصره ۴- ثبت اختراع داخلی با تأییدیه علمی معتبر و ثبت اختراع معتبر خارجی میتواند جایگزین چاپ مقاله گردد.
تبصره ۵- تأسیس یک شرکت دانشبنیان مطابق با پژوهشهای انجام شده میتواند جایگزین هر دو مقاله گردد.
۴-۵- در صورت اخذ پذیرش مقالات بیشتر از موارد قید شده در بند ۳ این ماده در بازه زمانی حداکثر ۶ ماه پس از پایان قرارداد، بهازای هر مقاله، طبق آییننامه پاداش مقالات اعضای هیئتعلمی دانشگاه ، از محل ردیف مربوط به پاداش مقالات معاونت پژوهش و فناوری، مبلغی به عنوان پاداش به پژوهشگر پسادکتری پرداخت خواهد شد.
۵-۵- در صورت نیاز به همکاری با متخصصان خارج یا داخل دانشگاه، درج نام حداکثر ۶ نفر در مقالات پژوهشگر پسادکتری امکان پذیر خواهد بود.
۶-۵- پژوهشگر پسادکتری میباید در خروجیهای طرح، اعم از مقاله یا گزارش الزاماً میبایست تنها آدرس صحیح وکامل دانشگاه را درج کند.
۷-۵- در بخش "تقدیر و تشکر" مقاله بایستی به شماره قرارداد مطابق متن نمونه زیر اشاره گردد:
«این مقاله از طرح پسادکتری دانشگاه خوارزمی با شماره قرارداد................... استخراج گردیده است.» |
Acknowledgement
This research is supported by the Kharazmi University, Iran (Grant number …….) |
۸-۵- پذیرش پژوهشگر پسادکتری از میان دانشآموختگان مقطع تحصیلی دکتری تخصصی ایرانی و غبرایرانی مقیم خارج از کشور با رعایت ضوابط و مقررات کشور بلامانع است. در این صورت، تمامی امور مربوط به هماهنگیهای لازم با مراجع ذیصلاح، توسط حوزه همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه انجام خواهد پذیرفت.
ماده ۶- تعهدات دانشگاه
۱-۶- معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه پس از عقد قرارداد با پژوهشگر و استاد میزبان، مجوز تردد و امکانات رفاهی شامل خوابگاه و تغذیه دانشجویی، امکان استفاده از آزمایشگاه، کتابخانه و مرکز کامپیوتر در حد امکان را برای پژوهشگر پسادکتری فراهم خواهد نمود.
۲-۶- دانشکده/پژوهشکده و استاد میزبان فضای کار مناسب با امکانات لازم و معمول را در حد امکان در اختیار پژوهشگر پسادکتری قرار خواهد داد.
۳-۶- در مورد دوره پسادکتری حمایت مالی صندوقهای حمایتی پژوهش و فناوری و نیز با حمایت مالی از محل گرنت استاد میزبان، میزان حقالزحمه ماهیانه معادل ۵۰ درصد حقوق استادیار پایه ۱ و حداکثر به مدت یکسال خواهد بود.
تبصره ۱: برای پژوهشگران پسادکتری که از صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، بنیاد نخبگان و سایر ارگانهای خارج از دانشگاه حمایت مالی دوره پسادکتری را دریافت میکنند، و یا حقالزحمه از طریق گرنت یا پروژههای استاد میزبان پرداخت میشود، دانشگاه خوارزمی کمک هزینه پژوهشی به پژوهشگر و استاد میزبان نخواهد داد.
تبصره ۲: برای دوره پسادکتری با حمایت مالی پروژههای ارتباط با صنعت و جامعه، میزان حقالزحمه ماهیانه میتواند بیشتر از مقدار تعیین شده بر اساس توافق استاد میزبان و پژوهشگر پسادکتری باشد.
۴-۶- استفاده از پژوهشگر پسادکتری برای تدریس در دانشگاه اعم از نظری و عملی و... ممنوع میباشد.
۵-۶- در مورد دوره پسادکتری با حمایت مالی صندوقهای حمایتی پژوهش و فناوری و نیز با حمایت مالی از گرنت استاد میزبان، پرداخت حقالزحمه پژوهشگر پسادکتری با ارائه گزارش از سوی استاد میزبان و تأییددانشکده/ پژوهشکده و ارسال به معاونت پزوهش و فناوری دانشگاه، هر سه ماه یک بار از طرف معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه صورت میگیرد.
تبصره ۳: در خصوص دوره پسادکتری با حمایت مالی از گرنت استاد میزبان، حقالزحمه پژوهشگر با رعایت مفاد تبصره ۲ این ماده، از محل اعتبار گرنت استاد میزبان پرداخت میشود.
۶-۶- پرداخت حقالزحمه سه ماهه آخر پژوهشگر پسادکتری منوط به ارائه پذیرش مقالههای تعهد شده خواهد بود.
۷-۶- هر عضو هیئتعلمی میتواند همزمان حداکثر استاد میزبان دو پژوهشگر پسادکتری باشد.
تبصره ۴- درصورتیکه استاد میزبان کلیه هزینههای دوره پسادکتری را از محل طرحهای برون دانشگاهی یا گرنت خود تامین نماید، مشمول این محدودیت نخواهد بود.
۸-۶- به مقالات مستخرج از این قرارداد بعد از ثبت در سامانه گلستان، گرنت و اعتبار تشویقی (پاداش) برای عضو هیئتعلمی بر اساس مقررات اختصاص خواهد یافت؛ ولی پاداش مقاله برای پژوهشگر پسادکتری (بهجز موارد ذکر شده در بند ۵-۴) تعلق نمیگیرد.
ماده ۷- مراحل اداری درخواست و پذیرش دوره پسادکتری
۱-۷-درخواست و اعلام نیاز استاد میزبان واجد شرایط پس از هماهنگی با دانشگاه
۲-۷-اعلام ظرفیت توسط دانشگاه و دادن فراخوان مربوطه
۳-۷-دریافت پروپوزال متقاضیان و درخواست کتبی پژوهشگر پسادکتری به استاد میزبان
۴-۷-بررسی پروپوزالها و نامه تأیید استاد میزبان به دانشکده/پژوهشکده با تعیین عنوان پژوهش و پروپوزال مربوطه و مشخصکردن منابع تأمین مالی دوره
۵-۷-نامه تأیید دانشکده/پژوهشکده به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه
۶-۷-تأیید معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و ارسال به قسمت اداری ذیربط
۷-۷-ابلاغ به استاد و دانشکده/پژوهشکده مربوطه
ماده ۸- صدور گواهی گذراندن دوره پسادکتری
- ۱-۸- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پس از پایان دوره و تسویهحساب با پژوهشگر پسادکتری، گواهی رسمی شرکت پژوهشگر در دوره مزبور را با سه امضا معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، رئیس دانشکده و استاد میزبان صادر خواهد نمود.
۲-۸- مراحل صدور گواهی:
۱-۲-۸-نامه استاد میزبان به دانشکده/پژوهشکده مبنی بر اتمام دوره پسادکتری به همراه مدارک مربوط به تعهدات و بروندادهای دوره
- ۲-۲-۸-نامه تأیید دانشکده/پژوهشکده به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه در مورد اتمام دوره و تسویه با دانشکده
- ۳-۲-۸-تأیید معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و صدور گواهی
ماده ۹- مسئولیت حسن اجرای این آییننامه با معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه میباشد.
ماده ۱۰- این آییننامه در ۱۰ ماده و ۱۰ تبصره در جلسه هیئتامنای مورخ ۲۳/۰۳/۱۴۰۰ برای اجرا از تاریخ ابلاغ به تصویب رسید و ار تاریخ اجرا کلیه مصوبات مغایر به آن لغو میشود.
دفعات مشاهده: 2666 بار |
دفعات چاپ: 151 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر